fbpx

Новий концертний сезон в обласній філармонії розпочнеться виступом Станіслава Зубицького

Культура 13:51, 12.09, 2014

У неділю, 14 вересня, в Івано-Франківській обласній філармонії розпочнеться 75-ий концертний сезон. Родзинкою вечора стане виступ Станіслава Зубицького, який вперше за 15 років повернувся в Україну з Італії.

"Цей сезон, як і всі інші події в Україні, починається дещо із сумом. Але культура і мистецтво служать для того, щоб згуртовувати українське суспільство, давати сили, міцність й дух у цій боротьбі", – зазначила прес-секретар філармонії Надія Шегда.

Події, що відбуваються в Україні, в певній мірі відобразяться і на новому концертному сезоні. Протягом усіх заходів в приміщенні філармонії будуть стояти скриньки для збору коштів, а також частину заробітку колектив передаватиме на потреби української армії. Про це розповів директор закладу Андрій Савка на прес-конференції.

"Також у філармонії буде своєрідний пункт збору речей, у першу чергу теплих. Хто бажає, може зносити сюди речі, бо не завжди всі пункти справляються. А це приміщення в центрі міста, і ми теж долучаємось до такої акції", – додав Андрій Савка.

Новий концертний сезон стартує вже в неділю концертом "Італійський сувенір". Для публіки гратиме відомий флейтист Станіслав Зубицький, який вперше за 15 років розпочне свій гастрольний тур Україною саме з Івано-Франківська. Також гратиме академічний камерний оркестр Harmonia Nobile. Початок – о 17-ій годині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: