fbpx

Об'єднані громади на Прикарпатті створили місцеву Асоціацію ОТГ

Суспільство 12:49, 26.12, 2017

13 об'єднаних територіальних громад Івано-Франківської області створили Асоціацію органів місцевого самоврядування "Агенція розвитку об'єднаних територіальних громад Прикарпаття".

Сьогодні відбулася установча конференція нової асоціації.

"Це знакова подія в житті об'єднаних територіальних громад", – зазначив директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк.

Новообраним головою Асоціації ОТГ Прикарпаття став Ігор Довірак, голова Печеніжинської ОТГ.

"Ідеться про відстоювання інтересів об'єднаних територіальних громад, адже громади вийшли за межі одного населеного пункту і перед ними постають нові виклики",  сказав Довірак.

Виконавчий директор Максим Чорний розповів, що основними завданнями є поглиблення взаємодії між ОТГ, пошук та залучення додаткових коштів у розвиток громад, також формуватимуть нові моделі розвитку громад.

За словами заступника голови ОДА Богдана Кобилянського, облдержадміністрація зацікавлена, щоб кожна новоутворена громада стала успішною. Він запевнив, що ОДА допомагатиме та підтримуватиме, щоб реформа децентралізації стала успішною.

"Тут спрацює синергетичний ефект, і сподіваємося, ми побачимо якісні зміні в діяльності територіальних громад", – переконаний директор Офісу реформ Дмитро Дзвінчук.

За словами Дзвінчука, в Україну інвестори готові принести 40-50 млрд грн, але для цього потрібно показати, що в нас є громади, які готові приймати ці інвестиції та виправдати очікування. Для цього, зазначає посадовець, асоціація вимагатиме від держави стабільності у прийнятих законодавчих рішеннях, що допоможе вирішувати проблеми ОТГ.

"Вимогою є сталість у політиці держави. Щоб, долучивши нових гравців, держава законодавчо не змінювала правила гри", – додав Дзвінчук.

Загалом на сьогодні на Франківщині налічується 23 об'єднані громади. Вони повноцінно запрацюють з 1 січня 2018 року. Асоціація ОТГ Прикарпаття відкрита для громад області. В її рамках досвідчені керівники органів місцевого самоврядування готові ділитися досвідом та допомагати молодшим колегам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: