fbpx

Івано-Франківський геріатричний пансіонат шукає "онуків". ВІДЕО

Суспільство 18:50, 03.10, 2018

В Івано-Франківському обласному геріатричному пансіонаті шукають "онуків" – волонтерів, які могли би приходити до людей похилого віку та спілкуватися з ними. Ініціативу реалізують місцеві активісти у рамках проекту "STAY".

Для людей похилого віку, які мешкають в Івано-Франківському геріатричному пансіонаті, шукають "онуків" – тих, хто щотижня міг би відвідувати стареньких і просто спілкувався б з ними. 

"Ми бачимо, що є така потреба, – каже Ілона Мурзова, директор БФ Платформа соціальних інновацій "Трансформація". – Щоб раз на тиждень приходити на годинку – слухати, спілкуватися, читати, прогулюватися, якщо буде дозволяти погода. Ми взяли назву "онуки", бо традиційно так і є – ніби по-справжньому приходиш до своєї бабусі і приділяєш їй увагу. Важливо дати зрозуміти людині, дати відчути в такий спосіб, що вона ще жива, що вона потрібна". 

В геріатричному будинку зараз живуть 170 людей. І хоч матеріальна підтримка також не завадить, але найбільше люди похилого віку і самотні потребують уваги і спілкування. 

"Частина підопічних – лежачі хворі. У нас є велика потреба в памперсах, у перев’язочних матеріалах. Є потреба волонтерства, щоби прийшли і накинули нам напрям – ми хочемо робити ремонти в кімнатах, щоби їх осучаснити", – зазначив директор пансіонату Віталій Яворський. 

80-річна пані Софія, що вже 12 років живе у пансіонаті, хвалить побутові умови та харчування. "Не кожна людина собі вдома чотири рази їсти зварить", – каже вона. Та жінка також скаржиться на брак спілкування.

Стати "онуком" для стареньких у пансіонаті може кожен, йдеться в сюжеті 402 каналу. Для цього місцеві активісти у рамках проекту "STAY" в соцмережі Фейсбук створили групу  там можна зголошуватися  і готують профілі людей, які потребують такої підтримки. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: