fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Обласний прокурор Стратюк розповів, що на квартиру і два позашляховики вистачило заощаджень його дружини

Обласний прокурор Стратюк розповів, що на квартиру і два позашляховики вистачило заощаджень його дружини

Політика 11:26, 25.07, 2018

Прокурор Івано-Франківської області Олександр Стратюк заявив, що "Linkoln Navigator" та "Toyota Land Cruiser", а також трикімнатна квартира в середмісті Франківська обійшлися його родині в приблизно 57 тис. дол.

Сьогодні прокурор області Олександр Стратюк звітував про роботу у першому півріччі 2018 року. Після тривалого читання статистичних даних Стратюк відповів на питання журналістів, зокрема, розповів про придбання елітних позашляховиків та трикімнатної квартири в новобудові у центрі Івано-Франківська.

За словами Стратюка, скандальна історія з дорогими покупками випливла вперше у програмі "Наші гроші". "Журналіст направив запит, за які гроші куплено майно і чому це не відображено в декларації. Я дав відповідь і все роз'яснив. Мабуть, журналіст забув по етику і додав фразу, що моя дружина купила два автомобілі і квартиру, а заробила 3000 грн",  сказав Стратюк.

Він повідомив, що в його декларації були вказані заощадження 2,5 млн грн у готівці, а на покупки витратили 1,5 млн. Насправді у декларації заощадження вказані у доларах  60 тис. дол., і виходить, що два позашляховики і трикімнатна квартира обійшлися прокурору в приблизно 57 тис. дол. 

Самі ж гроші – це заощадження дружини. "Моя дружина більше 17 років пропрацювала приватним нотаріусом. Це замозайняті особи, які найбільше на той час заробляли",  сказав Стратюк.

Придбання квартири у Франківську прокурор пояснив з гумором: "Мене журналісти називали безхатченком. Тому я купив у Франківську квартиру, щоб бути хатченком". 

Як йдеться в е-декларації Олександра Стратюка, минулого року він з дружиною орендував житло в Івано-Франківську. Прописаний обласний прокурор був у гуртожитку в Харкові.

Нагадаємо, до призначення прокурором Івано-Франківської області Стратюк працював на посаді заступника прокурора Харківської області.

За рік він заробив 636 250 грн та отримав 53 927 грн пенсії. Його дружина Ольга Стратюк отримала 3200 грн доходу від зайняття "незалежною професійною діяльністю". У готівці сім’я прокурора задекларувала 65 000 доларів та 250 000 грн. Ще 85 637 грн – на банківських рахунках.

Генпрокурор Юрій Луценко представив Олександра Стратюка в Івано-Франківську 16 липня 2016 року. На той час Стратюк не мав ні власного житла, ні автомобіля.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: