fbpx

Облрада на три місяці затримала фінансування природоохоронних заходів на Прикарпатті

Політика 20:30, 25.12, 2015

Івано-Франківська облрада затвердила програму охорони навколишнього природного середовища до 2020 року, без пооб’єктного розподілу коштів.

Під час обговорення програми депутат від фракції "БПП "Солідарність" Остап Дзеса перейнявся, мовляв, за допомогою програми партія "ВОЛЯ" виконує свої передвиборчі обіцянки.

"Кошти розподілені некваліфіковано і упереджено на виконання багатьох обіцянок, які одна з політичних сил давала виборцям у період виборчої кампанії. Я думаю, що це треба припинити – прийняти текстову частину. А щодо розподілу коштів направити цю програму на доопрацювання всіх депутатських фракцій, щоби до 1 березня і затвердити її в кінцевому варіанті",  обурився Дзеса.

Фракцію Дзеси в цьому питанні підтримали і депутати від "Свободи". Втім, до сесії облради екологічна програма одноголосно була затверджена профільною комісією, де за неї голосували без обурення представники як одної, так і іншої фракції. Претензії до програми з'явилися у депутатів вчора на погоджувальній раді.

Заступник голови облради Ольга Галабала ("ВОЛЯ" – КУРС) бунт колег пов'язує з особистою неприязню, адже вона курує екологічні питання в облраді, а її однопартієць Михайло Якимчук є головою екологічної комісії.

"Прикро вражена навколо того, що відбувається в екологічній комісії, тому що на першому засіданні комісії я казала, що пооб’єктний розподіл є абсолютно абсурдним і вносила пропозицію не розглядати його, а затвердити лише текстову частину рішення. Натомість більшість колег наполягли на пооб’єктному розподілі", – відзначила Галабала.

Вона наголосила, що позиція у деяких депутатів помінялася після того, коли з програми виключили озеленення сіл на півмільйона гривень та будівництво притулків для тварин на 6 млн гривень, чим попередили нераціональні витрати коштів.

"Я оцінюю це як реакцію, що робота комісії була безпрецедентно відкрита",  наголосила заступник голови облради.

У свою чергу Дзеса запропонував зробити програму "набагато ширшою" і відзначив, він не проти і озеленення сіл. Обласна рада відкинула всі зміни до програми, запропоновані екологічною комісією, та затвердила лише текстову частину програми, без пооб’єктного розподілу коштів. На що витрачати кошти з екологічного фонду, депутати планують вирішити до 1 березня наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: