fbpx

Облрада виділить кошти постраждалим від стихії з резервного фонду, – "ВОЛЯ"

Суспільство 14:48, 24.06, 2016

Депутати облради від партії "ВОЛЯ" звернулись до облради із проханням після підрахунку збитків виділити кошти з обласного бюджету тим громадам, які не можуть власними силами подолати наслідки негоди. Із відповідним зверненням депутат від партії "ВОЛЯ" Ольга Федишина звернулись під час виїзного сесійного засідання облради 24 червня.

Ольга Федишина зазначила, що 20 червня внаслідок сильної зливи та граду постраждала частина районів Івано-Франківської області. Серед них Надвірнянський, Богородчанський, Коломийський, Калуський, Тисменицький та Тлумацький райони. 

"На сьогодні ця стихія може бути кваліфікована як надзвичайна ситуація місцевого рівня. На сьогодні продовжують працювати комісії, які підраховують обсяг збитків по кожному з районів. Зокрема, по Надвірнянському району, за попередніми підрахунками, це близько 1 млн грн, з них по м. Надвірна 500 тис.".

Однак у в резервному фонді міського бюджету є лише 200 тис. У Верхнянській ОТГ сума збитків по адмінбудівлях – 50 тис. та 200 тис. по приватних будинках. 

Федишина наголосила, коштів в ОТГ немає. Збитки від негоди  це проблема не лише окремих громад, а спільна для всіх нас, для всієї області. "Тому позиція партії "ВОЛЯ": першочергово підтримати громади та після визначення суми збитків виділити кошти з обласного бюджету тим громадам, які не мають власних коштів на подолання наслідків стихійного лиха".

За підсумками озвученої заяви керівництво облради запевнило, що після подачі документів райдержадміністраціями облрада виділить кошти на відшкодування збитків за рахунок резервного фонду, який нещодавно було збільшено на 5 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: