fbpx

Обрали тварину, яка стане символом Карпат

Суспільство 12:40, 03.02, 2018

Рись стала символом Карпат, перемігши на всеукраїнському голосуванні.

Нагадаємо, Всесвітній фонд дикої природи влаштував голосування за тварину, яка стане символом Карпат. 

Днями Всеукраїнський проект "Разом за природу" оголосив переможця голосування. Рись стала символом Карпат. 

Тварина набрала більш як 30% голосів і тепер стане не тільки героїнею освітніх матеріалів для шкіл, коміксів і мультфільмів про збереження природи в Україні, але і отримає власну скульптуру в Моршинському парку.

Національне голосування за тварину-символ Карпат відбулося в рамках всеукраїнського еко-проекту "Разом за природу", інформує прес-служба проекту. До списку кандидатів увійшли 10 тварин, більшість з яких внесені до Червоної книги України: бурий ведмідь, саламандра плямиста, зубр, кіт лісовий і євразійська рись, а також тритон карпатський, тварина-ендемік (тобто такий вид, який живе тільки в Карпатах). За звання символу Карпат також боролися вовк, білка карпатська, їжак білочеревний, борсук звичайний.

"Завдяки голосуванню тисячі українців дізналися про рідкісні і зникаючі види тварин, які потребують захисту", – зазначила представник організаторів проекту Марина Соловйова.

За словами Соловйової, рись називають невловимим мисливцем. Сьогодні в Україні живуть близько 350 представників цього виду. За даними вчених, у Карпатах залишилося близько 220-250 особин, а в Поліссі – до 80-100.

"Разом за природу"  всеукраїнський проект, ініційований за підтримки Всесвітнього фонду природи (WWF). Його діяльність спрямована на збереження, відновлення та примноження Карпатських лісів і природи України.

Детальніше читайте на УНІАН: https://ecology.unian.ua/salvationspecies/2378262-ukrajintsi-vibrali-puhnastiy-simvol-karpat.html

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: