fbpx

Очільницю франківської медицини відзначила церква

Суспільство 10:47, 11.05, 2019

Всесвітній день медичної сестри відзначили в Івано-Франківській архієпархії УГКЦ.

В храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що на вулиці Чорновола у Франківську, зібралися медичні сестри з різних лікарень та поліклінік міста. Священики-капелани отець Руслан П’яста, голова патріаршої комісії у справах душпастирства охорони здоров’я, та отець Ярослав Рохман, голова комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської архієпархії, відслужили молебень. За словами священиків, цю молитву вони офірували за кожну медичну сестру, яка не покладаючи рук виконує своє служіння.

Після спільної молитви до присутніх звернувся отець Руслан П’яста. Він передав медпрацівникам вітання від митрополита Володимира Війтишина та наголосив на тому, що їхня місія є надзвичайно важливою для кожного пацієнта, і вручив почесні митрополичі грамоти. 

До медсестер також звернувся міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Він також подякував медикам і нагородив їх грамотами, інформує прес-служба архієпархії. 

"Щиро вражена і розчулена  сьогодні, в день, коли ми відзначаємо Всесвітній Д=день медичної сестри (12 травня), Всесвітній день акушерки (5 травня), отримала почесну нагороду  грамоту архієпископа і митрополита Івано-Франківського УГКЦ кир Володимира Війтишина  з нагоди Дня медичного працівника. Адже медична сестра  це моя перша професія. 

Завжди з хвилюванням і трепетом ставлюся до медсестричок  сестер милосердя, бо вони часто лікують не лише уколами, крапельницями і пігулками  вони лікують добрим словом, чуйним серцем, ніжними руками. Відзнака покладає особливу відповідальність у моїй щоденній праці, рутинних щоденних справах", – поділилася в мережі начальниця управління охорони здоров'я Івано-Франківська Марія Бойко. 

Сьогодні в лікувально-профілактичних закладах України працює понад 402,8 тисячі молодших спеціалістів з медичною освітою. Із них понад 290 тисяч – медичні сестри. В Івано-Франківській області їх нараховується близько 12 тисяч.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: