fbpx

Один з мобільних операторів запустив 4G в Івано-Франківську

Суспільство 10:57, 30.03, 2018

Українські мобільні оператори 30 березня запустили зв'язок четвертого покоління у найбільших містах.

Про це йдеться на офіційній сторінці компанії lifecell в Facebook.

У повідомленні йдеться про те, що оператор першим запустив в Україні новий стандарт. Щоб підключитися до нового стандарту, потрібні лише SIM-карта і смартфон, що підтримують 4G/LTE, пише Економічна правда.

Побачити карту покриття 4G можна за посиланням.

Поки що воно точкове  новий стандарт запущений в ряді найбільших міст: Києві, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Львові, Полтаві, Сумах, Івано-Франківську, Чернівцях, Одесі та Херсоні.

ТСН повідомляє, що Київстар планує запустити перші 4G мережі в Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Ужгороді, Вінниці, Хмельницькому, Івано-Франківську, Тернополі та Львові. Також 4G зв'язком можна буде скористатися біля прикордонних пунктів у Волинській та Львівській областях і в курортних містечках Одеської та Запорізької областей.

Vodafone збирається запустити 4G у вказаному вище діапазоні в 28 містах: Києві, Борисполі, Вишневому, Чабанах, Дніпрі, Павлограді, Харкові, Куп'янську, Запоріжжі. Енергодарі, Львові, Полтаві, Сумах, Івано-Франківську, Чернівцях, Новоселиці, Луцьку, Кропивницькому, Одесі та Херсоні. Пізніше до них додадуться Бровари, Ірпінь, Лиманка, Бердянськ, Ужгород, Мукачево, Паляниця та Яремч 

Нагадаємо, мобільні оператори купили частоти 4G в діапазоні 1800 МГц. Загальний обсяг отриманих в ході аукціону на 4G коштів в діапазоні 1800 МГЦ  5,434 мільярда гривень.

В ході торгів за частоти в діапазоні 1800 МГц компанії переплатили 1,45 млрд понад стартову ціну. За частоти в діапазоні 2400 МГц сумарно держава отримає за ліцензії понад 2,45 млрд гривень.

В сумі держава отримала 7,89 мільярда за 4G.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: