fbpx

Оголошені переможці всеукраїнського конкурсу "Краща книга України" 2015 року

Культура 01:37, 04.12, 2015

Державний комітет телебачення і радіомовлення визначив переможців всеукраїнського конкурсу "Краща книга України" 2015 року.

Як повідомляє офіційний сайт Держкомтелерадіо, Гран-прі конкурсу присуджено другій книзі роману-колажу Богдана Гориня "Любов і творчість Софії Караффи-Корбут" (видавництво "Апріорі"). У творі розповідається про життєвий і творчий шлях відомої української художниці-графіка, яка проілюструвала близько 60 творів українських письменників, які вийшли накладом понад 6 млн примірників.

"Тобто кожна четверта українська дитяча книжка з початку 60-х до 90-х років минулого століття вийшла з ілюстраціями Софії Караффи-Корбут", – наголошується в повідомленні.

Також журі конкурсу назвало переможців у дев'яти інших номінаціях: номінація "Життя славетних" перемогла книга "Ігор Сікорський. Від Києва до Коннектикуту, від небес до небес" (видавництво "Адеф-Україна"); номінація "Світ дитинства" – І. Я. Франка "Коли ще звірі говорили" (видавництво "Авіас"); номінація "Арт-книга"  Наталія Лещенко, Руслан Павлюк "Українська культура. Свята, традиції, обряди" (видавництво "Клуб сімейного дозвілля"); номінація "З глибини знань"  "Повернення у Царгород", під редакцією Лариси Івшиної (видавництво ТОВ "Українська прес-група"); номінація "Проза"  Іван Корсак "Вибух в пустелі" (видавництво "Ярославів Вал"); номінація " Данте Аліг'єрі "Божественна Комедія: Рай" в перекладі Максима Стріхи (видавництво "Астролябія"); номінація "Бестселер"  Сергій Жадан "Біг Мак. Перезавантаження" (видавництво "Клуб сімейного дозвілля"); номінація "Мистецтво друку"  Юрій Николишин "Благословенне місто Львів" (видавництво "Апріорі"); номінація "Моя країна"  "Чернігівська Шевченкіана" (видавництво "Десна").

Конкурс "Краща книга України" проводиться щорічно. У цьому році на розгляд журі надійшла 51 книга від 23 вітчизняних видавництв і видавничих організацій.

Вручення дипломів переможцям конкурсу відбудеться 10 грудня в Національному центрі ділового та культурного співробітництва "Український дім".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: