fbpx

Олег Гончарук: "Децентралізація – надзвичайно складний процес"

Політика 11:37, 21.11, 2014

В Івано-Франківську відбувається круглий стіл на тему реформи місцевого самоврядування за участі експертів, бізнес-середовищ та представників центральної виконавчої влади.

Круглий стіл відбувається на базі Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького. Тут різні кола суспільства протягом сьогоднішнього дня повинні з'ясувати, яким чином у ході реформи мають бути враховані та збалансовані інтереси територіальних громад, державної влади, громадського сектору та бізнесу.

"Децентралізація – надзвичайно складний процес. Ваджливо, щоб під час її реалізації ми не втратили її суть", – сказав у привітальному слові голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук.

Він підкреслив, що подібні заходи дають можливість обмінятися думками і досвідом та напрацювати єдину позицію. 

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода в загальних рисах охарактеризував зміни, які несе в собі процес децентралізації.

"Децентралізація не повинна бути заради децентралізації. Держава повинна бути ефективною, дієвою і організованою. Всі питання, що стосуються місцевих проблем, найкраще можуть вирішуватися на місцях, і вони повинні бути туди передані. Головне завдання децентралізації  передати повноваження і посилити відповідальність місцевого самоврядування",  говорить В'ячеслав Негода. 

Також серед учасників заходу: Анатолій Ткачук, радник Віце-прем’єр-міністра з регіонального розвитку України, директор Інституту громадянського суспільства, Оксана Гарнець, керівник Швейцарсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO, Юрій Ганущак, радник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, експерт Швейцарсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO та Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових реформ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: