fbpx

Олег Гончарук потрапив до ТОП-10 українських губернаторів-мільйонерів

Суспільство 19:34, 24.05, 2016

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук минулого року заробив разом зі своєю дружиною більше 2 млн гривень.

Минулого року голови обласних державних адміністрацій України на всіх заробили близько 20 млн гривень. Таку цифру Главком отримав, проаналізувавши всі декларації про доходи чиновників за 2015 рік. У середньому на "людину" вийшло близько 80 000 на місяць. Вельми непогано, якщо враховувати, що зарплата обласних керівників набагато нижча. Наприклад, офіційний оклад голови Одеської області Міхеїла Саакашвілі – 5644 гривні.

Якщо ж ураховувати ще й гроші в банках, інвестиції в цінні папери й компанії, а також доходи й заощадження сімей, то достаток керівників облдержадміністрацій виявиться більший ще в кілька разів. За найскромнішими підрахунками, на кінець минулого року загальний статок керівників ОДА становив близько 80 млн гривень. І це тільки гроші.

Додайте нерухоме майно та особистий транспорт, вартість якого оцінити практично надскладно – у деклараціях інформація про землю, квартири та машини чиновників не деталізується, тому визначити хоча б приблизний п"райс" чиновницького майна неможливо.

Та левова частка статків належить першій десятці обласних голів. Головні джерела "не основного" заробітку цих держслужбовців – дивіденди і продаж майна. Нерідко чиновники вказують у декларації, що заробили викладанням або на продажі авторських прав.

Проаналізувавши усі декларації чиновників за 2015 рік, журналісти визначили 10 найбагатших голів облдержадміністрацій.

В цьому рейтингу голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук посів 7-ме місце. Особисті статки намісника у 2015 році склали 1,2 млн гривень. Дружина голови ОДА отримала минулого року 1,07 млн гривень.

За Гончаруком офіційно рахується 775 кв. м нерухомості і 2299 кв м землі. У голови ОДА три машини: Mitsubishi Lancer2006 р. в.; Daewoo Lanos2004 р. в.; Audi Q62015 р. в.

До того як стати головою Івано-Франківської ОДА, Олег Гончарук був депутатом місцевої міської ради від фракції "Фронт змін". Також у Гончарука є досвід роботи в кондитерському бізнесі  він працював директором кондитерської компанії "Лігос".

У 2015 році чиновник отримав свій мільйон від продажу майна, значиться у його декларації про доходи. Дружина ж займалася бізнесом.

Цікаво, що родина Гончарука не має заощаджень у банках. Не зберігає пара заощадження й у цінних паперах. Можна припустити, що усі гроші пішли на покупку престижного авто – минулого року в гаражі голови ОДА з'явився новенький позашляховик Audi Q5. Такий автомобіль залежно від комплектації в Україні коштує від 1,2 до 1,8 млн гривень.

Першість у ТОП-10 голів ОДА за головою Київської облдержадміністрації Максимом Мельничуком, який отримав минулого року 2,33 млн гривень. На останньому місці  голова Донецької ОДА Павло Жебрівський із доходом півмільйона гривень. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: