fbpx

Олександр Шевченко підтримав декларацію на захист свободи слова

Політика 20:16, 08.02, 2019

Кандидат у президенти від УКРОПу, народний депутат Олександр Шевченко зобов’язався гарантувати свободу слова в Україні та захищати права журналістів, а також боротися з безкарністю за атаки на медіа.

Про підтримку відповідної Декларації на захист свободи слова, яку розробила Національна спілка журналістів України, він заявив у ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Хочу наголосити, що без свободи слова й самовираження неможливий прогрес у державі, а тому робота журналістів сьогодні є важливою для становлення України", – підкреслив він.

1

Зазначимо, що Декларацію на захист свободи слова Національна спілка журналістів України розробила спільно з експертами Міжнародної федерації журналістів.

Документ передбачає, що претенденти на найвищу посаду в державі добровільно зобов’язуються поважати свободу слова й самовираження, не чинити тиску на журналістів і ЗМІ, не використовувати силові органи для переслідування медійників, публічно звітувати про розслідування правопорушень проти працівників ЗМІ.

Наразі Декларацію підписали ще 10 кандидатів у президенти.

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: