fbpx

Під Яблуницьким перевалом: Олесь Санін у Карпатах розпочав зйомки драми "Довбуш". ФОТО

Культура 07:28, 23.08, 2018

19-го серпня кінокомпанія PRONTO FILM за підтримки Держкіно України розпочала зйомки пригодницької історичної драми "Довбуш".

Повнометражний художній фільм "Довбуш" знімається на унікальних карпатських локаціях, повідомляє Держкіно. Для зйомок використовують реальні місця перебування історичного героя Олекси Довбуша. Як відомо, він народився у прикарпатському селищі Печеніжин теперішнього Коломийського району. Його загін, свідчать історики та краєзнавці, активно діяв в районі Печеніжина та Яблуницького перевалу, що на Івано-Франківщині. 

Проект цієї картини став переможцем 10-го конкурсного відбору Держкіно у секції ігрових тематичних фільмів "Велич українського духу на прикладах легендарних героїв народного фольклору".

Режисером картини є знаний український кінематографіст, автор фільму "Поводир" Олесь Санін. 

Серед виконавців головних ролей – Сергій Стрельніков (Олекса Довбуш), актор Івано-Франківського обласного драмтеатру, Олексій Гнатковський (Іван Довбуш) і Dasha Plahtiy (Марічка).

1

"У першій половині XVIII ст. у містичних Карпатських горах розгортається драма життя Олекси Довбуша, його непростого кохання та боротьби за гідну долю для свого народу, і тут навічно оселяється таїна його безсмертя. Ватага опришків під проводом двох братів, Івана та Олекси Довбушів, їхня невловимість і зухвалість стали надією для народу і пострахом для ворогів. Дороги братів розходяться, панство кидає всі зусилля на придушення волелюбних настроїв, якими охоплені Карпати. Смерть чи безсмертя переможуть у цьому двобої?" – анонсують сюжет у мережі.

Кінопроект "Довбуш" став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Державна підтримка цього проекту становить 65 млн грн при загальній вартості виробництва 86 млн 679,2 тис. грн.

Прем’єра фільму запланована на осінь 2019-го року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: