fbpx

Ольга Федишина: На Прикарпатті ремонт доріг у минулому році виконаний неякісно

Політика 15:51, 06.04, 2016

Депутат облради від партії "ВОЛЯ" Ольга Федишина зазначила, що ремонт доріг області минулого року проведений неякісно, та звернулась із проханням до керівника САДу взяти на особистий контроль питання усунення недоліків на ділянках доріг, які ремонтувались у 2015 році.

Під час другого пленарного засідання IV сесії облради з питання щодо стану доріг, ремонту та утримання автомобільних доріг області та фінансування цих робіт на 2016 рік доповідав керівник Служби автомобільних доріг в області Василь Буджак.

Депутат облради Ольга Федишина зазначила, що ремонт доріг Битків – Білозорно та Тлумач – Лісна Тарновиця минулого року виконаний неякісно і на це часто скаржаться мешканці сіл.

"Жителі сіл скаржаться на неякісний ремонт, який провели у 2015 році, – на ремонтованих ділянках доріг утворилися ями. Але згідно з договорами, які були укладені з виконавцями робіт, була передбачена гарантія на 5 років. Тому підрядники зобов’язані за свої кошти усунути недоліки", – зазначила Федишина.

Окрім того, депутат від "ВОЛІ" додала, що минулого року розпочали ремонт дороги Р-24 Татарів  Кам'янець-Подільський.

"Там вистелений лише один шар асфальту, цього року мають накрити другим шаром. Але на першому шарі вже утворилися ями", – зазначила Федишина.

Мова йшла про ділянку дороги в Косівському районі: у районі села Уторопи, в селі Пістинь (біля будинку культури і будинку Святого Миколая). Те ж саме і у Верховинському районі. 

Федишина звернулась із проханням до керівника САДу "також взяти на особистий контроль усунення недоліків за рахунок підрядника", на що він погодився та прийняв вказані доручення.

Окрім того, дорога Н-09, по якій розпочато ремонт у 2015 році, не облаштована засобами безпеки, з'їздами. Критична ситуація склалась і у Галичі, де по різні сторони дороги знаходяться корпуси школи і садочка.

"Діти бігають через дорогу, а пішохідний перехід належним чином не облаштовано. Це становить небезпеку для їх життя і здоров'я,  запевнила депутат.  На кого був покладений обов'язок облаштувати дорогу, у тому числі технічними засобами і засобами безпеки? Коли це мали зробити у 2015 чи 2016 році?"

На що керівник САДу Василь Буджак відповів, що ремонт дороги передбачено на 2 роки, а саме на 2015 – 2016 рр., і їхнє облаштування також заплановано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: