fbpx

Онкохворі Снятинщини не мають де придбати обезболюючі препарати

Здоров'я 14:13, 27.11, 2014

На сьогодні не в усіх районах області є аптеки, які мають ліцензії на торгівлю нарковмісними препаратами, особливо необхідними онкохворим. Критична ситуація склалась у Снятинському районі.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров'я, сім'ї, материнства та дитинства.

Керівник КП "Обласний аптечний склад" Феодосій Менделюк зазначає, що у Снятинському районі немає жодного аптечного закладу – ні комунального, ні приватного, де би онкохворі могли придбати необхідні ліки.

"Снятинські хворі, навіть ті, що перебувають на амбулаторному лікуванні, за свої кошти приїжджають до нас (в Івано-Франківськ – КУРС) з рецептами і отримують наркотики", – зауважив Менделюк.

Екс-міністр охорони здоров’я, нинішній депутат облради Зіновій Митник обурився, що важкі онкохворі, окрім того, що змушені витрачати величезні суми коштів на своє утримання, не мають можливості дожити безболісно. Він зазначив, що доступність обезболюючих препаратів в Україні становить лише 20% по відношенню до цього показника в Європі.

Зазначимо, що на початку 1990-х років у кожному районі області залишилось по одній комунальній аптеці, які поступово закривалися.

у 2010 році у Верховині комунальна районна аптека, яка забезпечувала клієнтів нарковмісними препаратами та прекурсорами, закрилась через банкрутство. Замість неї КП "Обласний аптечний склад" відкрило аптечний пункт на базі центральної районної лікарні, таким чином забезпечуючи онкохворих необхідними ліками.

У Надвірній нещодавно відкрилась аптека, яка отримала ліцензію на торгівлю нарковмісними препаратами, проте в її роботі виникають проблеми з владою району. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: