fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Теплопостачальні підприємства попри фінансову скруту починають готуватися до наступного опалювального сезону у Франківську

Теплопостачальні підприємства попри фінансову скруту починають готуватися до наступного опалювального сезону у Франківську

Суспільство 10:59, 17.04, 2018

В Івано-Франківську теплопостачальні компанії відзвітували про завершення опалювального сезону.

Про опалювальний сезон в ДП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" розповів сьогодні на оперативній нараді в МВК директор підприємства Василь Рущак.

Він зазначив, що компанія обслуговувала 570 житлових будинків, у тому числі 32 освітніх та 31 медичний заклад. За сезон до аварійно-диспетчерської служби поступило 3426 заявок. Цього року підприємство вперше почало обслуговувати внутрішні теплопровідні системи закладів освіти у разі виникнення аварійних ситуацій.

"Думаю, що і департамент освіти, і диретори закладів задоволені. Для нашого підприємства, з одного боку, це було додатковним навантаженням, з другого – це було позитивом, оскільки заклади не залишалися без належного теплопостачання у зимовий період",  розповів Рущак.

Також працівники надавали допомогу у безгосподарських мережах у частині міста, де послуги надає СТЕК. У цей період також перепідключили одну котельню від СТЕКу і подали опалення у будинки

Одна з найпотужніших котелень міста на біопаливі працює у мікрорайоні "Пасічна" і досі постачає гарячу воду споживачам.

"Цей проект не лише для нашого міста, а й на рівні України доволі серйозний. Тому що такої потужності котлів у західному регіоні немає. Вона відпрацювала і продовжує працювати на трісці і забезпечує весь мікрорайон "Пасічна" гарячою водою",  похизувався Рущак.

За його словами, найбільше люди звертаються за перерахунком на послуги, оскільки пільгові категорії населення, які мають субсидії, отримали зменшення соціальних норм споживання тепла і змушені платити більше.

За опалювальний період ТКЕ спалило газу на 252.7 млн грн. Підприємство на 96% забезпечує себе електроенергією і є чи не єдиним в Україні, яке може самостійно себе забезпечити електроенергією.

Через заблоковані НАК "Нафтогаз України" рахунки "Теплокомуненерго" не може працювати далі  вчасно виплачувати зарплати працівникам та провести гідравлічні випробування тепломереж, щоб підготувати житловий фонд до нового опалювального сезону.

"Незважаючи на те, що 90% всіх поступлених коштів автоматично перераховуються на рахунок НАК "Нафтогазу", 10% залишається на життя, існування і всі потреби підприємства, постає питання, що нема можливості вчасно виплатити зарплати, нема можливості закупити матеріали, необхідні для повноцінної підготовки",  доповів Рущак.

Він розповів, що завтра з цього приводу у Міністерстві буде нарада.

"Попри ці всі проблеми ми не повинні допустити, щоб опалювальний сезон був зірваний чи не пройшла підготовка. Звичайно, важко. Ми стараємося в тих умовах фінансової скрути завдяки досвідченому кваліфікованому персоналу робити те, що від нас залежне",  зазначив директор підприємства.

Щодо арештованих рахунків "Теплокомуненерго" буде судитися, бо держава не відшкодувала 45 млн грн пільг і субсидій, а також понад 120 млн грн  різниці у тарифах, яку наразі неможливо відшкодувати підприємству. Це дозволило би вирішити деякі проблеми підприємства.

Директор ТОВ "Станіславська теплоенергетична компанія" Олег Вечеринський повідомив, що опалювальний сезон підприємство розпочало із запізненням, а завершило завчасно. Зараз готуються до гідравлічних випробувань і підготовки тепломереж. 

Перший заступник міського голови Микола Вітенко попросив керівника СТЕКу проаналізувати досвід цього року, аби в наступному не було проблем із запуском тепла. Він порадив компанії в неопалювальний сезон вирішити юридичні питання, позавершувати суди. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: