fbpx

ОПОРА: на Донбасі відкриються не більше 50% виборчих дільниць

Політика 14:21, 23.05, 2014

За найоптимістичнішими прогнозами, на Донбасі в день виборів президента відкриються не більше, ніж 50% виборчих дільниць

Про це заявила координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська, повідомляє кореспондент LB.ua.

"На жаль, ми змушені констатувати, що в день голосування в Донецькій і Луганській областях, за найбільш оптимістичних прогнозів, відкриються не більш ніж 50% виборчих комісій для проведення голосування. Тенденції на Сході залишаються досить-таки загрозливими в зв'язку з тим, що тривають захоплення приміщень окружних виборчих комісій, залякування членів виборчих комісій, напади на спостерігачів", — зазначила Айвазовська.

За нинішніх заходах безпеки можна організовувати вибори щонайменше у половині виборчих дільниць на території цих двох регіонів.

Також Айвазовська зазначила, що в цілому в Україні загрози зриву виборів немає.

"На сьогодні ми змушені констатувати той факт, що найбільший виклик для виборів в Україні в цілому — це потенційний саботаж з боку членів виборчих комісій і тих, хто незаконним способом будуть мотивовані не виконувати свої службові обов'язки", — додала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: