fbpx

Оприлюднений ґрунтовний аналіз економічної частини угоди про Асоціацію

Економіка 13:46, 24.06, 2014

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) оприлюднив аналіз економічної частини Угоди про асоціацію, а також наслідків її імплементації для держави, підприємств та населення.

Ця аналітична робота ґрунтувалася на парафованому тексті угоди (перед підписанням він зазнав незначних змін). Експертне дослідження було профінансоване фондом "Відродження", повідомляє Європейська правда.

Повний текст дослідження можна прочитати у веб-формі за наступним посланням (клікніть на картинку). Ця новина з посиланнями на аналіз лишатиметься на сайті Європейської правди, для зручності ви можете зберегти лінк на дану сторінку.

Також аналітична робота Інституту економічних досліджень та політичних консультацій доступна до завантаження у форматі PDF.

Ця робота являє собою аналіз кожної глави тексту Угоди.

Спершу автори викладають зміст домовленостей сторін. Далі наводяться якісні оцінки (і там, де це можливо, кількісні оцінки) впливу реалізації відповідних домовленостей на домогосподарства (населення), бізнес та уряд.

"У процесі обговорення різних аспектів європейської інтеграції в цілому та особливостей співпраці України з ЄС в інформаційному просторі з’явилась велика кількість відверто помилкових міркувань, висновків та міфів… А тому важливість неупередженого аналізу складних проблем сучасності та інформування суспільства про виклики, які породжуються ними, важко переоцінити", — наголошують автори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: