fbpx

Опубліковано робочий варіант коаліційної угоди

Суспільство 11:40, 15.11, 2014

"Блок Петра Порошенка" опублікував робочий варіант коаліційної угоди.

Як відзначили у прес-службі політсили, цей документ протягом двох тижнів опрацьовують "Блок Петра Порошенка", "Самопоміч", "Батьківщина", "Народний Фронт" і Радикальна партія, пише Громадське ТБ.

На даному етапі у проекті прописано 17 обов’язкових реформ, терміни та кроки з їхнього запровадження. Найперше – антикорупційна та судова реформи. Далі – децентралізація та реформа публічної адміністрації. У цьому напрямку передбачається забезпечення місцевого самоврядування базового рівня реальними повноваженнями, визначити перелік цих повноважень, встановити повноваженням "повними і виключними", запровадити "прозорі механізми адміністративного нагляду" та врегулювати питання місцевих референдумів.

Реформа системи органів правопорядку передбачає створення інституту детективів, "що поєднують у собі функції слідчих та оперативних співробітників", формування нової системи МВС – зокрема, створення Національної поліції. Також в рамках реформи планується ліквідація транспортної та ветеринарної міліції, ДАІ, спецпідрозділів з боротьби з організованою злочинністю, перегляд статусу міліції у справах дітей та ліквідація Державної служби охорони МВС.

Також у коаліційній угоді прописані реформа системи національної безпеки, системи охорони здоров’я, зміни у регуляторній політиці для забезпечення умов конкуренції. В рамках останньої передбачено зменшення кількості податків до 9: на прибуток, на додану вартість, з доходів фізосіб, акциз, рентний податок, на нерухомість, екологічний, єдиний та мито.

Окрім того, планується реформа енергетики. Зокрема, передбачено приватизацію усіх шахт та консервацію чи ліквідацію тих, які не вдасться приватизувати.

Учасники коаліції планують реформувати систему ЖКГ, фінансовий сектор, інфраструктуру та транспорт, сільського господарства та соціально-гуманітарної сфери. Окрім того, планується забезпечити прискорення економічного розвитку, реформувати виборче законодавство та провести конституційну реформу – з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії, та реформувати систему управління довкіллям та інтегрувати екологічну політику у інші галузеві політики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: