fbpx

Папа Франциск зібрав для українців понад 10 мільйонів євро

Суспільство 09:15, 12.11, 2016

7 листопада Його Святість Папа Франциск прийняв на аудієнції Його Високопреосвященство Клаудіо Гуджеротті, Апостольського нунція в Україні. За повідомленням Апостольської нунціатури в Україні, Святіший Отець хотів ознайомитися з розвитком ситуації в нашій державі та був детально поінформований про виконавчу фазу проекту "Папа для України".

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Папа Франциск нагадав, що Україна займає особливе місце в його серці та що він щодня молиться про повернення миру, про розраду для найбільш потребуючих та про прогрес країни.

Тоді як у світі мало говориться про драматичну ситуацію в Україні, Папа ствердив, що через жест конкретної підтримки жертв війни – на сьогодні зібрано понад 10 мільйонів євро – він бажає насамперед виявити християнську любов, щоб той, хто страждає, не почувався покинутим чи забутим і щоб міжнародна спільнота не забувала, що це її обов’язок – докладати всіх зусиль до досягнення миру у справедливості та солідарності.

Нагадаємо, що 3 квітня 2016 року Папа Римський Франциск оголосив збір пожертв для потреб постраждалих від війни в Україні, який був проведений 24 квітня в католицьких церквах Європи. Крім того, Святіший Отець склав велику пожертву особисто. Зібрані кошти призначені лише для населення, яке постраждало внаслідок війни, без поділу за вірою, конфесією чи етнічною приналежністю.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: