fbpx

Папа Римський заявив, що Церква має вибачитись перед геями

Суспільство 14:55, 28.06, 2016

Папа Римський Франциск у неділю, 26 червня, по поверненню з Єревану, заявив журналістам, що Римсько-католицька церква повинна просити вибачення у геїв за колишнє ставлення до них.

Про це повідомляє РБК з посиланням на Reuters. Відповідь послідувала після того, як Понтифіку було поставлено питання, чи згоден він із думкою німецького кардинала, що церква повинна вибачитися перед геями. Папа Римський зазначив, що згідно з церковним вченням, гомосексуалісти "не повинні піддаватися дискримінації. До них слід ставитися згідно з пастирським посланням".

"Я думаю, що церква повинна вибачитися не тільки перед гомосексуалістами, яких вона кривдила, але також повинна вибачитися перед бідними, а також перед жінками, які піддавалися експлуатації, і перед дітьми, яких експлуатували [змушуючи] працювати. Вона [церква] повинна вибачитися за те, що віддавала хвалу зброї", — додав Папа Римський.

Понтифік також повторив, але трохи у зміненому вигляді, раніше висловлену тезу "Хто я такий, щоб судити", сказану ним під час першої закордонної поїздки після обрання в 2013 році.

!Якщо людина в такій ситуації, і при цьому у нього добра воля, і він шукає Бога, хто ми такі, щоб судити?" – сказав він.

До теми: Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків вважає, що гей не може бути патріотом.



 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: