fbpx

Парламент ухвалив закон про воєнний стан

Політика 13:46, 13.05, 2015

Верховна Рада ухвалила президентський законопроект про правовий режим воєнного стану.

За відповідне рішення – законопроект №2541 – проголосували 254 нардепи, пише Громадське.

Законопроект визначає зміст правового режиму воєнного стану, порядок його введення і скасування, правові основи діяльності органів державної влади, військового командування в умовах воєнного стану.

Військове командування та військові адміністрації зможуть встановлювати посилену охорону важливих об’єктів національної економіки і вводити особливий режим їх роботи, запроваджувати трудову повинність для працездатних осіб, не залучених до роботи в оборонній сфері, на період воєнного часу з метою виконання робіт, що мають оборонний характер, також примусово відчужувати майно, що перебуває у приватній або комунальній власності, забороняти проведення мирних зборів, мітингів. 

Відповідно до законопроекту, пропозиції щодо введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях на розгляд президентові України подає РНБО.

У разі оголошення указу президента України про введення воєнного стану Верховна Рада збирається на засідання у дводенний строк без скликання та розглядає питання щодо затвердження відповідного указу президента.

Як відомо, 3 березня Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону про правовий режим воєнного стану. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: