fbpx

Пару лісових котів урочисто випустять на волю у Галицькому природному парку

Суспільство 15:58, 24.03, 2015

"Свято повернення в рідну стихію" влаштовують для своїх підопічних у Центрі реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку.

У Центрі реабілітації диких тварин Галицького НПП завершується лікування і утримання птахів і пари лісових котів. Тварини отримали травми в капканах та сильцях браконьєрів, спеціалісти парку виходили їх. І от тепер вирішили влаштувати підопічним урочисті проводи на волю. 

"Галицький національний природний парк оголошує День відкритих воріт – Свято повернення в рідну стихію.
Запрошуємо наших меценатів, журналістів, усіх бажаючих відвідати це дійство! Вхід вільний", – повідомив Галицький НПП у Фейсбук.

Один із диких котів піймався у браконьєрський капкан у гірському масиві Гринявського держлісгоспу, що у Верховинському районі.

Подругу йому привезли із Закарпаття. Дику кішку викупив у тамтешніх браконьєрів підприємець з Яремчі Вадим Гельо.

Пару диких котів, а також птахів – канюка звичайного, білих лелек, повзика – випустять у природне середовище на територію Галицького НПП.

Спеціалісти парку сподіваються на підтримку інших тварин, які все ще залишаються в Центрі. Просять привозити зі собою зерно пшениці, кукурудзи, проса, льону, ріпаку, соняшникового насіння.

"Їм смакуватимуть принесені вами морква і кормовий буряк, капуста і яблука, сирі яйця. Можете зробити також грошові пожертви. Приходьте, відпочивайте, виховуйте своїх дітей в любові до природи і всього живого!"  закликають працівники парку.

"Свято повернення в дику природу" відбудеться 3 квітня о 12:00 в Еколого-освітньому туристичному комплексі Галицького НПП (адміністративна будівля Парку, с. Крилос, вул. Галицька, 1).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: