fbpx

Патріарх Філарет пояснив необхідність у томосі

Суспільство 09:55, 15.12, 2018

В УПЦ КП хочуть мати можливість молитися з усіма православними церквами, а для цього потрібно офіційне визнання, яке дасть томос.

Глава Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Філарет заявив, що українській церкві потрібен томос для євхаристійного спілкування (можливість спільного служіння літургії і причастя) з усіма православними церквами світу. Про це він заявив у день тезоіменитства, трансляція заходу велася в п'ятницю, 14 грудня, на сторінці патріарха в Facebook, пише Кореспондент.

"Ми повинні робити все, щоб об'єднатися з усіма православними церквами в Україні, і ми робимо це, і прийшли до того, що всі три церкви, не всі архієреї, але від усіх трьох церков Вселенський патріарх отримав звернення про надання нам томосу про автокефалію української церкви", – підкреслив він.

Предстоятель УПЦ КП також заявив про намір увійти в єднання з усіма православними церквами в світі.

"Навіщо нам потрібен цей томос? Хіба ми без нього не можемо? Можемо, і ми живемо, але ми хочемо увійти в єднання з усіма православними церквами, щоб ми молилися і з греками, і з болгарами, з усіма, і з росіянами, з усіма православними світу. Заради цього ми хочемо мати цей томос. Ми сподіваємося, що ми його отримаємо",  заявив патріарх Філарет. 

За його словами, той, хто працює на роз'єднання українського православ'я, "служить ворогові і, перш за все, дияволу".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: