fbpx

Патріарх Філарет пояснив, як парафії будуть переходити до єдиної УПЦ

Суспільство 14:46, 26.10, 2018

Парафії будуть переходити в єдину Українську православну церкву, якщо таке рішення підтримають дві третини парафіян, заявив глава УПЦ Київського патріархату патріарх Філарет.

"Якщо 2/3 приходу проголосує за те, щоб залишитися в Російській церкві, отже, цей прихід буде належати Російській церкві. Якщо ж 2/3 прихожан проголосують за Українську церкву, то храм разом з прихожанами перейде в Українську православну церкву", – пояснив він на прес-конференції, пише Інтерфакс-Україна.

Патріарх Філарет також додав, що положення приходу залишиться без змін, якщо для голосування не набереться дві третини голосів.

 

11 жовтня Синод Константинопольського патріархату визнав недійсним лист від 1686, яким Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви, відновивши таким чином канонічний статус глави Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Водночас процес надання УПЦ автокефалії триває.

За словами Філарета, томос буде отримано після обрання предстоятеля патріархату на об'єднавчому соборі.

У свою чергу представник УПЦ МП архієпископ Климент заявив, що єпархії Московського патріархату не мають наміру брати участь в об'єднанні українських церков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: