fbpx

Без війни із Богом: церковні Патріархи привітали вірних з Різдвом Христовим

Суспільство 09:34, 07.01, 2019

Сьогодні православні та греко-католики в Україні святкують народження Спасителя.

Вселенський Патріарх Варфоломій та Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітали народ України з Різдвом Христовим та побажали миру, завершення війни на Донбасі та повернення окупованих територій. Про це йдеться у привітанні, що розміщено на сайті президента України.

Патріарх сказав, що він буде "завжди молитися за Україну, як і робив це до сьогоднішнього дня".

Митрополит Епіфаній зазначив, що у 2019 році, "отримавши визнання автокефалії Української Православної Церкви, ми віримо, що об’єднаємо все українське православ’я навколо київського престолу".

"Віримо в те, що у наступному році запанує довгоочікуваний мир в Україні: буде завершена війна на сході, ми повернемо окуповані території, повернемо Крим і все в нас буде йти так, як ми цього прагнемо", – додав Епіфаній.

"Ми святкуємо свято людини, яка починає по-Божому жити", – озвучитв головний посил цьогорічного Різдва предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук. 

"…Ми святкуємо не лише близькість Бога до нас, ми святкуємо свято людини, яка починає по-Божому жити. Бог стає одним з нас, починає жити по-людському, а людина починає жити по-Божому.

Отож, ми повинні у світлі Різдва навчитися дивитися на світ, на себе, на один одного, на суспільство Божими очима. Дивитися очима того, хто прийшов, щоби нам послужити, для того щоб виконати найвищу владу, яку він має, як владу служіння для добра – для добра людини, для добра цілого людства.

Отож, свято Різдва – це є свято Бога з людиною, свято людини в Бозі, свято воплочення Божої істини, Божої правди, яка є сьогодні присутня між нами", – зазначив  патріарх українських греко-католиків. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: