fbpx

Патріотичні свята на Майдані проводить фірма, засновник якої зареєстрований в Москві, – Дерев'янко

Політика 21:22, 11.04, 2018

Патріотичні заходи на Майдані Незалежності та Хрещатику, присвячені в тому числі вшануванню Революції Гідності, проводить фірма, один з бенефіціарів якої зареєстрований в Російській Федерації.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко.

У Національному меморіальному комплексі Героїв Небесної Сотні – Музеї Революції Гідності на звернення Дерев'янка повідомили, що з листопада 2017 року по липень 2018 року на Майдані Незалежності та Хрещатику проводяться наступні заходи:

–  з 21.11.2017 до 31.07.2018 виставка "Майдан: ландшафти пам'яті";

–  з 15.02.2018 до 27.02.2018 виставка конкурсних проектів у номінації "Меморіал Героїв Небесної Сотні";

–  з 18.02.2018 до 20.02.2018 інсталяція з портретами Героїв Небесної Сотні;

 –  планується у червні–липні 2018 виставка конкурсних проектів у номінації "Музей Революції Гідності". Музей повідомив нардепу, що проводив та планує проводити ці заходи спільно з Міністерством культури України, ГО "Розвиток заради майбутнього" та ТОВ "Зінтеко".

Як вдалось з'ясувати Юрію Дерев`янку, одним зі співзасновників та кінцевих бенефіціарів ТОВ "Зінтеко" є Олексанр Мостаков, який зареєстрований у Москві (Російська Федерація). 

"Тобто на виставках, приурочених до патріотичних пам'ятних дат, в тому числі щодо Революції Гідності, заробляє фірма, один із співвласників якої зареєстрований в РФ", – обурився народний депутат.

Нагадаємо, раніше Київська міська державна адміністрація повідомила Дерев'янку, що не була організатором та не фінансувала виставки на Майдані Незалежності в Києві, частиною експонатів яких були масивні металеві конструкції.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: