fbpx

"ПБС" виграла ще майже чверть мільярда гривень на ремонт доріг

Політика 20:28, 09.02, 2018

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області 6 лютого за результатами тендерів уклала з ТОВ "ПБС" угоди про поточний середній ремонт автодоріг державного значення на загальну суму 231,05 млн грн.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", пишуть Наші гроші

Цьогоріч відремонтують із десятирічним гарантійним строком:

  • за 178,50 млн грн – Т-14-17 Куровичі – Рогатин на ділянці км 29+605 – км 44+824,
  • за 52,55 млн грн. – О091101 Креховичі – Дзвиняч на ділянці км 0+000 – км 4+130.

Кошториси і підсумкові відомості ресурсів не оприлюднили. Натомість опубліковано протокол узгоджених цін із ПДВ і доставкою, не відділеною від вартості будматеріалів. Тож їхня вартість невідома, що унеможливлює порівняння з іншими закупівлями, де замовники оприлюднюють окремо ціну матеріалів і ціну доставки до міста ремонту.

Згідно з таким протоколом до дорожчого підряду, тонна асфальтобетону щільного крупнозернистого типу А марки 1 коштує 2309 грн., а суміші ЩМА-15 – 2825 грн.

Передбачено забезпечення виконання договорів у розмірі третини відсотка. На заробітну плату і прибуток в обох випадках відведено менше ніж по відсотку.

Сума угод на відсоток нижча від загальної очікуваної вартості в 233,12 млн грн.

За даними "ВДЗ" і "Прозорро", з березня 2016 року фірма "ПБС" отримує всі без винятку підряди Івано-Франківської САД на поточний середній ремонт автодоріг.

Франківську фірму "ПБС" контролює нардеп Олександр Шевченко (обрався від "Блоку Петра Порошенка", потім вийшов із фракції). Раніше він керував курортом "Буковель", який належав Геннадію Боголюбову та Ігорю Коломойському. Курорт був у заставі "Приватбанку", який націоналізували у 2016 році.

Єдиним допущеним конкурентом на обох тендерах було ТОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл", тоді як ТОВ "Будівельна компанія "Дорлідер" не допустили до аукціонів через якусь невідповідність вимогами тендерної документації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: