fbpx

Переможець літературного конкурсу у жанрі фентезі "Брама" отримає 10 тисяч гривень

Культура 12:26, 09.10, 2017

В Івано-Франківську готуються до Всеукраїнського фестивалю фентезі "Брама", що відбудеться 27-28 жовтня. На конкурс фентезійних творів, оголошений організаторами фестивалю, надійшло понад півтисячі текстів.

Одна з організаторів фестивалю "Брама" Людмила Лінник розповіла про фестиваль та які винагороди чекають переможців конкурсу. 

"Ідея мене захопила, бо такого роду конкурси і фестивалі – це творення нового культурного середовища в Івано-Франківську. Фентезі  це велике джерело натхнення, це фільми, мультики, комп’ютерні ігри",  каже Людмила Лінник.

Як зазначив автор ідеї фестивалю Анатолій Мицкан, "народилося все це як ідея маленького конкурсу, але конкурс став великим". Цього року на конкурс надійшли понад півтисячі заявок. На фестиваль запрошені 20 гостей – відомих письменників. Серед них Дара Корній, Наталя Щерба, брати Капранови, Степан Процюк та інші. 

"У нас буде зібрання знаних майстрів і молодих письменників… У світі фентезі надзвичайно популярний жанр. Яскравий приклад – "Гра престолів", від якої всі фанатіють. Ідея нашого фестивалю – дати поштовх до розвитку фентезі в Україні", – каже Мицкан. 

Головний меценат фестивалю бізнес-леді Оксана Мельник наголосила, що важливо розвивати українську літературу і мову, цьому сприятиме і фестиваль.

За словами Людмили Лінник, твори конкурсантів дають підстави вважати, що в Україні пишеться багато якісного фентезі. За найкращий твір переможець "Брами" отримає 10 тисяч гривень, друге місце – 5 тисяч гривень, а третіх місць може бути кілька, тому розмір премії ще уточнюється. 

Організатори фестивалю також обіцяють цікавий фентезі-квест вулицями міста.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: