fbpx

Перепланування житла без втручання в несучі конструкції не потребуватиме жодних дозволів

Суспільство 08:35, 27.06, 2014

Уряд виступає за скасування вимог щодо отримання дозволу виконавчого комітету рад на виконання робіт з переобладнання та перепланування житлового будинку або приміщення, які не передбачають втручання в несучі конструкції чи інженерні системи. Розроблені Мінрегіоном зміни до чинного законодавства щодо скасування таких вимог схвалив Кабінет Міністрів України

Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переобладнання та перепланування жилих приміщень» усуває подвійне регулювання одних і тих же процедур, уніфікує їх та спрощує.

Документ передбачає також визначення переліку об’єктів будівництва та будівельних робіт, які можуть проводитися без отримання документа, що дає право на їх виконання, та після завершення яких об’єкт не потребує прийняття в експлуатацію. Крім того, поняття «об’єкт будівництва» законопроектом поширюється на частини будівель і споруд, якими, зокрема, є квартири у багатоквартирних житлових будинках. За словами фахівців, це забезпечить можливість здійснення реконструкції та капітального ремонту таких квартир відповідно до містобудівного законодавства.

Отже, після набрання чинності цим законом, переобладнання та перепланування не потребуватиме жодних дозволів, а здійснення реконструкції та капітального ремонту квартир, інших частин будівель і споруд буде значно спрощено. Їх категорія складності як окремого об’єкту будівництва буде нижчою, що суттєво вплине на вимоги щодо експертизи проекту та дозвільні процедури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: