fbpx

Переселенець з Донецька збирає гроші на відкриття безкоштовного робоклубу для дітей у Франківську

Суспільство 18:59, 25.11, 2015

Переселенець з Донецька Іван Шихат-Саркісов хоче відкрити в Івано-Франківську безкоштовний клуб з робототехніки для дітей віком від 6 до 14 років.

Для цього він з командою збирає гроші на "Спільнокошті" – аби закупити робототехнічні набори із серій LEGO Mindstorms та WeDo, що дозволить одразу розпочати навчання щонайменш 30 дітей, повідомляє "Українська правда.Життя".

Як повідомляв КУРС, 11 серпня в Івано-Франківську викладач ІТ-дисциплін для дітей Іван Шихат-Саркісов розпочав проводити безкоштовні майстер-класи з робототехніки для дітей.

Крім того, на колективно зібрані гроші активісти планують організувати на місці навчання викладачів-волонтерів (досвід роботи з дітьми є, знань з робототехніки немає), а також провести "День робототехніки" на знак початку діяльності безкоштовного робоклубу в Івано-Франківську.

Автор ідеї та організатор  Іван Шихат-Саркісов. Він вже більше 10 років працює у сфері "дитячої" IT-освіти. Останні 2 роки бере участь у декількох освітніх волонтерських проектах (Code Club UA, Code.org).

В Івана вже є досвід створення клубу з робототехніки – у січні 2014 року він відкрив такий у Донецьку. Клуб припинив оффлайн діяльність 20-го червня через війну на Cході. За цей час було проведено базові курси з робототехніки для різних вікових груп (6-8 та 9-15 років).

Восени 2014 року сталося переродження проекту в освітньо-інформаційний TECHNIC.in.ua і почалися лекції та майстер-класи з освітньої робототехніки у різних містах України.

"За останні 10 місяців завдяки роботі проекту TECHNIC та підтримці ініціативних жителів Житомира, Києва (неодноразово), Чернігова, Запоріжжя, Івано-Франківська, Дніпропетровська (регулярно, лютий-травень) та Ужгорода тисячі дітей та підлітків взяли участь у лекціях і майстер-класах з конструювання та програмування роботів",  пояснює Іван Шихат-Саркісов.

У деяких відвіданих містах такі зустрічі отримали розвиток. Наприклад, у Житомирі керівник однієї з місцевих IT-компаній (ISM Ukraine) зробив все необхідне для того, щоб в одній зі шкіл проводилися заняття з робототехніки.

У Дніпропетровську члени громадської організації ІТ Рух Дніпро регулярно працюють зі школярами міста з цієї тематики.

В Івано-Франківську Іван з друзями вирішили створити в місті безкоштовний робоклуб, який би діяв на постійній основі.

Як це працюватиме

Чотири рази на тиждень у приміщенні Центральної міської бібліотеки м. Івано-Франківська з 15 до 19 години будуть проводитися два годинних заняття з робототехніки для дітей віком 6-8 років, і стільки ж для тих, кому від 9 до 14.

В кожній групі планується по шість дітей. Викладання буде вестися педагогами-волонтерами з використанням навчальних посібників і програм, розроблених Іваном Шихат-Саркісовим в рамках проекту TECHNIC.

Є приміщення, волонтери, а також батьки і їх діти, які потребують таких занять, але не можуть за них сплатити. Тому команда збирає кошти на закупівлю робототехнічних наборів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: