fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Переселенці зі Сходу та Півдня інколи зловживають прикарпатською гостинністю

Переселенці зі Сходу та Півдня інколи зловживають прикарпатською гостинністю

13:00, 11.06, 2014

На Прикарпатті перебуває понад тисячу біженців з Півдня та Сходу України. 369 внутрішньо переміщених осіб офіційно зареєструвались, решта – вагаються, що робити далі.

Останнім часом у мережі сіються відгуки про те, що не усі гості зі Сходу та Півдня вдячні за простягнуту руку допомоги мешканців Західної України. Місцеві нарікають на хамовитість окремих осіб, які для втечі із небезпечної зони обрали чомусь територію України, а не Росію, яка вже тривалий час "допомагає" народу Донбасу. Ті, хто раніше відвідували проросійські мітинги, шукають притулку у "бандерівців" та ще й звинувачують їх у подіях, які відбуваються на Сході. Це переважно представники заможних сімей. Патріоти ж відправляють у безпечну зону жінок і дітей, а самі залишаються боронити рідний край.

Координатор логістично-інформаційного центру на Прикарпатті Ганна Крисюк розповідає, що випадки зловживання гостинністю в області трапляються:

"Ситуації є різні, і люди, які приїжджають, також різні. Випадків зловживань прикарпатською гостинністю мало, але окремі є, і ми разом із департаментами ОДА та правоохоронними органами намагаємось їх вирішувати".

За словами Ганни Крисюк, залишатися на Івано-Франківщині планують не усі переселенці, але більшість. Люди, в основному, бояться повертатись назад, особливо ті, в кого зруйноване житло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: