fbpx

Перевірка екоінспекції: у НПП "Гуцульщина" вирубувалися лісові буки, європейські ялинки та білі ялиці

Суспільство 14:34, 24.05, 2016

У Карпатах виявили незаконну вирубку лісів майже на півмільйона гривень. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції в Івано-франківській області у вівторок, 24 травня.

"Під час перевірки, яка проводилася з 5 до 20 травня, були виявлені порушення вимог природоохоронного законодавства (незаконна рубка дерев, пошкодження дерев, неочистка лісосік від порубкових решток та невивезена деревина у встановлені терміни) на загальну суму шкоди, завданої територіям природно-заповідного фонду, 414 278 грн", – повідомили чиновники у відповідь на журналістський запит кореспондента ТСН.Тиждень Руслана Харченка.

Зокрема, у Національному природному парку "Гуцульщина" незоконно вирубувалися лісові буки, європейські ялинки та білі ялиці. В іспекції запевнили, що матеріали перевірки були передані правоохоронним органам області  прокуратурі, управлінню СБУ, управлінню захисту економіки та слідчому відділу Косівського ГУНП в області  для встановлення ознак кримінальних порушень та винних осіб.

Нагадаємо, що 10 квітня в ефір ТСН.Тижня вийшов сюжет про тотальну вирубку лісів у Карпатах, яка може призвести до екологічної катастрофи.

Директор НПП "Гуцульщина" Василь Прокопчук відхрестився від незаконної вирубки. Її тут називають санітарно-оздоровчими заходами. Проте експерт запевнив, що вирубують молоді дерева  на санітарні заходи це не схоже. Тоді, до речі, екологічна інспекція намагалися провести позапланову перевірку у природному парку, але марно  невідомі жителі чинили перешкоди і не допустили співробітників інспекції на місце.

До гір, які стрімко лисіють, інспекція змогла дістатися лише після візиту у Карпати новопризначеного міністра екології Остапа Семерака, який на власні очі побачив, що відбувається у лісах зі статусом національного природного парку.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: