fbpx

Петиція проти петиції: бути чи не бути церкві "на валах" у Івано-Франківську

Суспільство 16:05, 08.07, 2016

Одразу дві електронні петиції до влади міста з приводу спорудження храму замість решток кафе "Казка" "на валах" зареєстрували франківці.

Перша петиція "Заборона будівництва церкви на місці колишнього кафе "Казка" (на валах)" була зареєстрована 2 липня і на цей час її підтримали 218 франківців. Для того, щоби електронний документ розглянула міська влада Франківська, достатньо 250 підписів.

"На території колишнього кафе "Казка" (на валах) розпочинається будівництво чергової церкви. Місцева влада розводить знову руками – нічого вже зробити не можна. Чому не враховується думка громади і не обговорюється таке питання. Скоро вже не буде місця зовсім для прогулянок з дітьми та відпочинку дітей, що мало б бути передбачено у всіх мікрорайонах міста, зокрема, у центральній частині, яка нафарширована як "шанхай". Скільки ще церков потрібно місту?? Цікаво, скільки ж коштувало дане рішення у 2008 році? Створення нового громадського простору починається з будівництва церкви. Невже при великому бажанні потрапити в Європу не можемо вчитись у них?"  йдеться в електронному документі. 

Натомість 6 липня зареєстрували протилежну петицію – "Про будівництво церкви "Святого Миколая" в м. Івано-Франківськ (на валах)".

"В 2007 році преосвященнійший єпископ Софрон Мудрий погодив та благословив будівництво церкви "Святого Миколая" на земельній ділянці, яка знаходиться в постійному користуванні громади церкви "Святого Миколая",  йдеться у ній.  Громада підготовила всю необхідну документацію для будівництва та отримала дозвіл на виконання будівельних робіт. У проекті будівництва є:

– церква "Святого Миколая";

– школа катехизму;

– центр благодійної допомоги дітям-інвалідам, сиротам, людям похилого віку та одиноким малозабезпеченим мешканцям міста.

З огляду на зазначене громада церкви звертається до усіх мешканців міста підтримати електронним підписом своє волевиявлення на сайті "Електронні петиції до влади м. Івано-Франківська" про необхідність будівництва церкви "Святого Миколая" на валах".

Петицію підписала "Громада церкви "Святого Миколая", наразі її підтримали 11 людей. 

Варто знати, що ще у 1980-х роках спорудження дитчого кафе "Казка" в Івано-Франківську викликало суспільну дискусію. Задля його побудови зрізали верхівку історичних валів. 

З часом з дитячого заклад перетворився на звичайну "забігайлівку", де пропонували обіди і сто грамів до них. "Казка" працювала до другої половини 90-х років і була закрита в зв'язку з реорганізацією міської системи громадського харчування. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: