fbpx

Під Франківськом в Опришівцях мешканці зупинили підозрілі цистерни з смердючою рідиною. ФОТО

Суспільство 09:16, 27.03, 2018

Вже протягом місяця мешканці Опришівців скаржаться на нестерпний сморід.

Учора увечері люди зупинили в селі підозрілу вантажівку з цистерною, наповненою невідомою смердючою речовиною, і викликали поліцію. Поки чекали слідчо-оперативну групу, прибула ще одна така цистерна, повідомила у соцмережі Інна Хома. 

Мешканці вважають, що в цистернах везли фільтрат з міського сміттєзвалища в селі Рибне. Фільтрат – це рідина, що утворюється при розкладанні відходів. Учора мешканці не дозволили злити рідину – завернули вантажівки. 

У патрульній поліції КУРСу підтвердили, що був виклик в Опришівці. Патрульним обурені люди пояснили зупинки вантажівок тим, що потерпають від смороду, у декого навіть з'явилася алергія. На території Опришівців є септик КП "Водоекотехпрому", куди з міського полігону відходів зливають фільтрат. Водії вантажівок заявили, що мають усі необхідні документи, але патрульним не пред'явили. На місце прибув представник КП "Полігон" і запевнив, що між підприємствами є угода про прийом фільтрату і КП "Полігон" оплачує ці послуги міському Водоканалу. В Опришівці також прибула слідчо-оперативна група ГУ Національної поліції. 

Директор КП "Полігон" Юрій Мороз також запевнив КУРС, що фільтрат у колектор в Опришівцях зливають законно за угодою з КП "Водоекотехпром". За словами Мороза, більше в Опришівці фільтрат не повезуть, оскільки підприємство не хоче створювати незручності й сваритися з громадою. 

"Я везу все законно, на системі "Прозорро" виставлений мій договір з перевізником на вивіз фільтратів, мій договір з "Водоекоктехпромом" на прийом фільтрату. І там, і там я плачу гроші за це. Люди не розуміють, що це кудись треба дівати. Ліпше би люди писали, що фільтратопровід два роки будується і не може збудуватися. Звичайно, я туди більше не поїду, бо не хочу з людьми сваритися. Але я не самостійно цим займаюся, мені цей злив виділив "Водоектехпром" в особі його директора Кімачука, і ми маємо підписану угоду. Люди думаують, що фільтрат – це Бог знає шо. В мене працюють на полігоні по 20 років і не хворіють і не мають алергії. Кудись ми це повинні дівати, і це ніяка не хімія", – сказав Мороз.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: