fbpx

Франківський офіцер розповів подробиці про провокацію бойовиків під Маріуполем в ніч на 28 вересня

Суспільство 19:59, 28.09, 2015

Інцидент стався біля Новотроїцького.

Про цей випадок у Фейсбук розповів прес-офіцер Західного оперативного командування, франківець, підполковник Тарас Грень.

"В оборонців Маріупольського плацдарму залізні нерви", – написав військовик. 

Тарас Грень повідомив, що провокація бойовиків відбулась в ніч на 28 вересня поблизу населеного пункту Новотроїцьке. 

"До вчорашнього вечора бойовики майже місяць дотримувались режиму тиші,  розповів боєць з позивним Раптор. – Та вчора вони заслали до нас розвідувально-диверсійну групу кількістю до восьми чоловік. Діяли бандити підступно. Зайшовши на терикон, що поблизу, вони обстріляли наші позиції з підствольного гранатомета. А потім швидко відійшли. Шкоди нашим бійцям не завдали. Ми цілком розуміємо, навіщо бойовики це роблять,  продовжив військовий. – Це дешеві спроби спровокувати наш вогонь у відповідь. Внести дестабілізацію в наше життя. Ну в певній мірі деморалізувати наших бійців. Але… Не на тих вони напали",  переповів розмову на передку прес-офіцер. 

Від себе тарас Грень додав, що буквально днями в прилади спеціального спостереження наші бійці бачили, як на позиції бойовиків приїжджали російські журналісти. При цьому провокатори підняли над своїм бліндажем Державний Прапор України. Згодом на одному з російських каналів був показаний сюжет, як українці, не дотримуючись Мінських домовленостей, звільнили від загарбників частину території. 

"Користуючись нагодою, хлопці, що обороняють Новотроїцьке, просили передати російським "фейкометальним" псевдожурналістам додавати в свої репортажі більше експресії. Давно російські писаки не знаходили у звільнених бліндажах кісток від смажених снігурів або пакетів з кров’ю російськомовних немовлят. А на рахунок провокацій авторитетно запевнили, що в оборонців Маріупольського плацдарму залізні нерви. І бойовикам нічого не світить, хіба крім Гаазького трибуналу",  додав Тарас Грень. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: