fbpx

Підозрюваного у розстрілах активістів на Майдані "беркутівця" заарештовано до 20 квітня

Суспільство 16:45, 24.02, 2015

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури і взяв під арешт до 20 квітня 2015 року затриманого вчора екс-беркутівця Олександра Маринченка за підозрою у розстрілі євромайданівців.

Таке рішення оголосив слідчий суддя Олег Білоцерківець, передає кореспондент УНН.

"Клопотання про застосування запобіжного заходу О. Маринченку у вигляді тримання під вартою підлягає задоволенню… Застосувати до О. Маринченка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою… до 20 квітня 2015 року", – оголосив рішення суддя.

Він також додав, що ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду протягом 5 днів з дня оголошення.

Представники прокуратури у своєму клопотанні просили суд взяти підозрюваного під арешт, адже є ризики, що екс-беркутівець, перебуваючи на волі, буде впливати на свідків, перешкоджати розгляду справи або переховуватися від слідства.

Водночас адвокат підозрюваного О. Маринченка просив суд не брати його підзахисного під варту, адже для цього нема підстав, а натомість застосувати до нього домашній арешт. Адже, за словами захисника, екс-беркутівець має сильні соціальні зв'язки, його дружина перебуває на 27-у тижні вагітності.

Крім того, під час судового засідання захисник екс-беркутівця попросив суддю долучити до матеріалів справи лист від колег О. Маринченка з проханням взяти його на поруки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: