fbpx

Підстанцію у центрі Франківська розмальовують "Метаморфозами чоловіка і жінки". ВІДЕО

Суспільство 19:13, 14.04, 2017

В Івано-Франківську поблизу пам'ятника Руській Трійці практично завершується оформлення фасаду електричної підстанції.

Це робиться для того, щоб вона гармонійно влилася у навколишній простір. Автор розпису художник-мураліст Юрій Пітчук розповідає, що циліндрична форма споруди породила таку цікаву ідею малюнку, яка має не менш символічне значення, йдеться у сюжеті каналу "402".

"Ми зобразили картину, яка називається "Метаморфози чоловіка і жінки", тобто ми можемо бачити дві фігури, які так дивно перетинаються між собою. Щось схоже на кубик-рубик, вони пересуваються по цілому периметру цієї споруди – з одного боку видається, що ці люди дивляться в різні сторони. Але якщо пройти цілий будинок довкола, то можна побачити, що вони тягнуться одне до одного", – розповів художник.

Якщо дозволить погода, то за тиждень робота буде завершена. В крайньому разі до Дня міста.

Нагадаємо, що нова підстанція дозволить суттєво покращити якість електропостачання в районі пл. Міцкевича, вул. Грушевського та вул. Лесі Українки. Конструкція нової підстанції є новою для Івано-Франківська, енергооб’єкти такої форми активно використовують у європейських містах, адже вони органічно вписуються в міський ландшафт та займають мінімум місця.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: