fbpx

Пікетувальники з Делятина погрожують перекрити дороги у Франківську

Суспільство 10:09, 10.09, 2018

Сьогодні о 14 годині пікетувальники з Надвірнянщини погрожують перекрити вулицю Незележності поблизу готелю "Надія" та Грушевського поруч з адміністрацією.

Минулого тижня член ініціативної групи протестувальників капелан Микола Мединський розповів КУРСу, що ситуація з ремонтом дороги з Делятина до Яблунова набрала незрозумілого перебігу. На цей час частина дороги зроблена – а на ремонт решти забракло коштів. За його словами, підрядник, а це фірма ПБС, готовий продовжувати роботи в борг – якщо отримає від ОДА запевнення у кінцевому розрахунку. 

Сьогодні мешканці Надвірнянського району приїхали до обласної адміністрації вимагати гарантії – що з ПБС розрахуються за ремонтні роботи.

Пікетувальники приїхали до Івано-Франківська о 9 годині і планували зустрітися з головою ОДА Олегом Гончаруком. Втім у Гончарука запланована інша зустріч. 

Пікетувальників прийняла заступниця Гончарука Марія Савка. Вона запевнила людей, що Олег Гончарук з ними зустрінеться о 14 годині.

Люди вимагали, щоб Савка зателефонувала до голови. 

"О другій годині. Я  приїжджаю і зразу з вами зустрічаюся", – сказав Олег Гончарук по телефону.

Людей ця відповідь не задовольнила. Вони почали скандувати: "Ганьба! Ганьба!"

Пікетувальники вирішили перекривати вулиці в Івано-Франківську, якщо до 14 години в обласній державній адміністрації не дадуть гарантії, що ремонт дороги Яблунів – Делятин продовжиться.

"Ми попереджаємо працівників поліції, які тут є: через чотири години ми перекриває дорогу біля "Надії" та адміністрації", – сказав Микола Мединський.

Також вирішили збирати підписи за відставку голови ОДА Олега Гончарука та його заступниці Марії Савки.

"Поки нема запевнення про виділення 20 мільйонів, ніхто звідси не піде  ні ми, ні чиновники",  сказав Микола Мединський.

Станом на 10:30 люди продовжують блокувати у кабінеті заступницю голови ОДА Марію Савку. Конструктивної розмови між посадовцями ОДА, представником фірми ПБС та пікетувальниками немає. Люди час від часу скандують "Ганьба! Ганьба!" та "Савку у відставку!"

Пізніше Мединський заявив, що пікетувальни очікують гарантії продовження робіт від керівництва ПБС, а люди продовжують вимагати від влади гарантій на 20 мільйонів. 

"Ми отримаємо від керівника фірми ПБС запевнення, що у будь-якому випадку техніка через 10-15 днів виходить на ділянку. А з нашого боку ми маємо заставити цю брехливу владу виділити 20 мільйонів гривень",  сказав Мединський.

Народний депутат Олександр Шевченко, якого пов'язують з фірмою ПБС, у коментарі під онлайн-трансляцією у Фейсбук написав, що владі начхати на проблеми людей і вони нічого не роблять, щоб знайти кошти.

 
"Нічого вони не зробили, щоб знайти кошти… Мною особисто були пропозиції, що в червні тимчасово взяти гроші з зимового обслуговування, і представник ПБС давав різні варіанти. Але владі на те все начхати. Так само, як і не повертають борги в сумі близько 300 млн за виконані дорожні роботи в 17 році з політичних мотивів…" – прокоментував Олександр Шевченко.
 

Нагадаємо, у Делятині й Стопчатові мешканці сіл Заріччя, Чорний Потік, Білі та Чорні Ослави, Баня-Березів, Верхній Березів, Нижній Березів, Стопчатів, Акрешори, Текуча з 1 червня блокували трасу Н-09 Львів – Мукачево, вимагаючи давно обіцяного ремонту дороги Делятин – Яблунів

Врешті голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук пообіцяв "делятинським протестувальникам" знайти додаткових 40 млн грн на ремонт дороги Яблунів – Делятин. Протест зупинили, підрядник розпочав ремонт дороги. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: