fbpx

Після виборів Угринівська і Загвіздянська ОТГ можуть отримати 17 млн доходів

Суспільство 14:19, 30.04, 2018

У неділю, 29 квітня, у двох об’єднаних територіальних громадах Прикарпаття – Угринівській та Загвіздянській – відбулися перші вибори голів і депутатів сільських рад.

За результатами виборів головою Угринівської ОТГ обрано сільського голову Угринова Мирослава Вівчаренка, а в Загвіздянській ОТГ – атовця Володимира Ружанського.

Регіональний консультант з юридичних питань (проект "ПУЛЬС", який впроваджує Асоціація міст України за підтримки USAID) Андрій Деркач зазначив, що створення цих двох громад стало результатом реалізації принципу добровільності.

"Адже згідно з перспективним планом села Загвіздя, Підлісся та Угринів повинні були входити до Івано-Франківської міської ОТГ, а с. Клузів – до Ямницької ОТГ. Вчорашні вибори – це тільки півдороги. Далі необхідним є надання цим громадам статусу спроможних для отримання відповідних повноважень і прямих міжбюджетних відносин з державним бюджетом. У разі завершення всіх процедур Угринівська громада, яка нараховує 3,5 тис. жителів, матиме 13 млн власних доходів, а Загвіздянська ОТГ, чисельністю приблизно 6 тис. жителів, – 4 млн грн (враховано і доходи від ПДФО). Звичайно, є ще чимало джерел для наповнення бюджету. Зокрема, розвиток підприємницького середовища, залучення інвестицій, тощо",  каже Деркач.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: