fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Після зірваної лекції про фемінітиви у Франківську націоналісти обіцяють "запобігати" проведенню таких заходів, – заява

Після зірваної лекції про фемінітиви у Франківську націоналісти обіцяють "запобігати" проведенню таких заходів, – заява

Політика 19:45, 21.03, 2018

Представники націоналістичних організацій, які завадили проведенню лекції "Поговоримо про фемінітиви", що повина була відбутися в Івано-Франківську, розповіли свою версію інциденту з організаторами лекції.

Як писав КУРС, лекція повинна була відбутися 19 березня. Читати лекцію, організовану громадською організацією "ФРІ", мала Іванка Урда – літераторка, редакторка, феміністка, засновниця проекту "Львівські прозові читання". Лекцію зірвали кілька місцевих хлопців, які представилися активістами товариств "Карпатська Січ" і "Сокіл". 

"Особа, яка позиціонує себе як феміністка, ЛГБТ-активістка і насправді є лесбійкою, Іванка Урда лекцію почала (як не дивно) з теми "фемінізм", чим вже викликала негативну реакцію у дівчат та більшості свідомої аудиторії. Зрозуміло, на чию користь вона заанґажована.

Не дивно було почути перли типу "на наших землях матріархату ніколи не було" і "жінок завжди принижували" – із самого початку особа показала свою некомпетентність у багатьох питаннях, чим розв'язала палку дискусію. Окрім того, "вона" послуговувалась нецензурною лайкою, що виявило її примітивний рівень культури та відверту неповагу до присутніх. 
В кінцевому результаті лекція, як така, не відбулася. Тішить й те, що присутні дівчата вірно реагували на єресь, яку дана пропагандистка намагалась нав'язати, і задавали правильні питання, на котрі просто не було відповідей", – йдеться в заяві націоналістів.

Вони також заявили, що і надалі будуть "запобігати проведенню подібних заходів" і "не допустять поширення лівацького бруду, нав'язування антинорм та знищення традиційних цінностей".

Нагадаємо, ГО "ФРІ" відповіла націоналістам, які зірвали лекцію про фемінітиви: "Нам прикро, що хлопці бачать в нас ворогів, адже ми завжди були патріотами своєї країни. З їхнього боку відчувається тільки лють та ворожість», – йшлося у заяві активістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: