fbpx

Північний циклон несе зливи і шквали на Прикарпаття

Суспільство 11:17, 11.06, 2018

Синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди від сьогодні і впродовж наступних кількох днів.

Про наступ північного циклону, який має в своєму арсеналі мережу атмосферних фронтів, повідомила відомий синоптик Наталка Діденко. 

Частина атмосферних фронтів і сьогодні, і завтра принесуть дощі з грозами та навіть зливи з градом та шквалами на Захід та Північ України, попереджає синоптик.

Сьогодні опади пройдуть переважно у західних областях, а вже найближчої ночі присунуться до північної частини.

Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила, що "в мiсцях проходження сильних злив можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах загроза утворення селей". Тому, хто відпочиває в Карпатах, особливо подорожує горами,  будьте уважними та обережними, додала Діденко.

12 червня дощі та грози очікуються на Півночі, Заході та у більшості центральних областей. Температура повітря +25+30 градусів. У зливах ймовірне короткочасне зниження температури повітря на 3-6 градусів.

1

"Зливи з грозами можуть вплинути на артеріальний тиск та зумовити головний біль і сонливість – окрім парасолі, киньте в сумку звичні вам засоби для фізичної та душевної рівноваги, відповідні ліки, пару пакетиків улюбленого чаю, полуницю у коробочку, фото кота на робочий стіл", – дала поради задля доброго тижня синоптик. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: