fbpx

Півсотні добровольців вступили до батальйону "Азов"

Політика 18:22, 23.06, 2014

На Софійській площі у Києві добровольці присягнули на вірність Україні та вступили до батальйону "Азов". Проводжати бійців зібралось до сотні активістів. Добровольців зустріли оплесками та криками "Слава Україні". Коли бійці пошикувались на площі, їм заспівали гімн України.

Батальйон "Азов" – спецпідрозділ міліці, створений на базі громадських об'єднань "Автомайдан" та "Патріот України" у травні. Має склад у 250 людей віком від 25 до 30 років. 13 червня бійці зачистили місто Маріуполь від терористів.

"Настрій бойовий, готові воювати за Україну до останнього патрону. Ми всі добровольці, знаємо, що нас чекає там, на передовій, – війна з росіянами. Саме вони розв'язали її і вбивають моїх побратимів", – розповів один з добровольців, пише Gazeta.ua.

13 червня бійці батальйону при підтримці Нацгвардії, батальйону "Дніпро-1" та Збройних сил України звільнили Маріуполь від бойовиків Донецької народної республіки. Під час операції з українського боку було поранено 4 бійців. Терористи втратили 3 убитими, 17 пораненими і 38 бойовиків було затримано.

У "Азові" служить близько 20 іноземців. З десяток громадян Росії, які спочатку були активістами Майдану, кілька громадян скандинавських країн і новобранець з Італії. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: