fbpx

Півтори сотні франківських пар скористалися можливістю зареєструвати шлюб за добу

Суспільство 12:05, 01.08, 2017

Обласна юстиція прозвітувала за перше півріччя роботи.

Днями в головному територіальному управлінні юстиції в Івано-Франківській області відбулася прес-конференція про підсумки роботи управління та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за перше півріччя 2017 року.

Начальник головного територіального управління юстиції в області Андрій Гайда розповів про основні реформи Міністерства юстиції України, зазначив, що міністерство займається блоком питань, пов’язаних зі справами проти Російської Федерації у міжнародних судах.

Також Гайда розповів про результати пілотного проекту "Шлюб за добу", який стартував в Івано-Франківську в лютому цього року. На сьогодні в рамках проекту вже зареєстровано 148 шлюбів.

Як писав КУРС, в Івано-Франківську перший шлюб за добу зареєстрували у День закоханих, 14 лютого цього року.

Нагадаємо, 11 січня Кабінет Міністрів включив Івано-Франківськ до пілотного проекту міст, у яких можна оформити шлюб протягом доби. Вартість реєстрації шлюбу за добу в Івано-Франківську становить від двох до трьох тисяч гривень. Для учасників АТО передбачається пільга.

Мешканці області також можуть скористатися перевагами правопросвітницького проекту "Я маю право!", онлайн сервісами Мін'юсту "Онлайн будинок юстиції" тощо.

Перша заступниця начальника обласної юстиції Наталія Рожковецька проінформувала про роботу органів нотаріату, додатково зупинилася на платних послугах, та роботу відділів з питань банкрутства та міжнародного співробітництва.

Начальниця управління державної реєстрації Ольга Сав’юк прозвітувала про роботу фронт-офісів з видачі свідоцтв про народження безпосередньо в пологових будинках області. Вона повідомила, що за перше півріччя цього року видано 1630 свідоцтв про народження безпосередньо в пологових будинках; послугами веб-порталу "Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану" у 2016 році скористалось 276 осіб, а цього року – вже 330 осіб.

В.о. начальника Управління державної виконавчої служби Романа Бунчак доповіла про роботу відділів державної виконавчої служби територіальних управлінь юстиції області, проаналізувала роботу відділів державної виконавчої служби щодо передачі арештованого майна на реалізацію до Івано-Франківської філії ДП "Сетам": за перше півріччя  2017 року було реалізовано 535 лотів на загальну суму 109 268 257 грн.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук прозвітував про роботу центрів та бюро безоплатної правової допомоги. За його словами, до місцевих центрів надійшло 8236 звернень громадян, з яких найбільше – до Івано-Франківського центру (3754 звернень). По зверненнях було 707 рішень про надання допомоги, з яких 662 – за участю адвокатів, з якими Регіональний центр уклав контракти. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: