fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Платна реєстрація, штрафи за відмову від стерилізації і неприбирання за тваринами: депутати придумали, звідки взяти кошти на притулки

Платна реєстрація, штрафи за відмову від стерилізації і неприбирання за тваринами: депутати придумали, звідки взяти кошти на притулки

Суспільство 10:58, 25.10, 2017

У Верховній Раді зареєстрували законопроект 7220, за яким і свійські, і безпритульні тварини мають бути зареєстровані. Тваринам з паспортами реєстрація не потрібна.

Безхатьків реєструватимуть безкоштовно, свійських – за рахунок господаря – 170 грн. За відмову від реєстрації будуть штрафувати, передає ТСН.

Усі тварини, що не мають породи, будуть стерилізовані. Відмова від стерилізації – штраф від 3400 грн до 20 400 грн. 

Штрафи передбачені також за неприбирання за тваринами, за використання їх у жебракуванні, за продаж з рук без документів.

Кошти від штрафів будуть іти для фінансування притулків для тварин.

Новопридбані собаки, коти та інші свійські тварини повинні бути зареєстровані в п'ятиденний строк і оглянуті ветеринарними службами. Кожні три роки власник має доправляти свого вихованця для огляду у ветеринара. 

У законопроекту – 20 авторів, здебільшого з фракцій БПП і Народний Фронт. Серед них і депутат-мажоритарник від Прикарпаття Михайло Довбенко. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: