fbpx

ПНУ розвиватиме співпрацю з Туреччиною

Суспільство 13:19, 05.02, 2016

Нещодавно делегація Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відвідала низку організацій у місті Анкара (Турецька Республіка).

Метою поїздки стало налагодження співпраці та розвиток контактів у науковій, навчальній сферах, а також  у напрямку комерціалізації результатів наукових досліджень, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Під час візиту відбулися зустрічі із науковцями університету Газі, адміністрацією та експертами наукового парку університету Газі «Gazi Teknopark» та наукового парку «Teknopark Ankara» у складі найбільшої промислової зони Близького Сходу – парку «Ankara». Результатом  зустрічей були обговорення активізації спільних досліджень, створення спільних навчальних програм, сприяння у комерціалізації розробок науковців обох сторін.

Окрім діючого спільного проекту у сфері створення нових матеріалів та конструюванні на їх основі термоелектричних перетворювачів енергії, розглянуто пропозиції спільних досліджень у галузі хімії, біотехнологій, здоров’я людини, наноматеріалів для сучасних джерел накопичення енергії.

Одним із найбільш вагомих результатів є налагодження співпраці між інноваційними структурами, які займатимуться комерціалізацією досліджень науковців – наукового парку та технопарків. Таким чином, виникла реальна можливість скористатися як досвідом турецьких партнерів у цій новій для України сфері, так і спільними зусиллями реалізовувати процес виходу реальних розробок на ринки України та Туреччини, організації спільних конкурсів для стартапів, спільному залученні інвестицій та грантових коштів.

За результатами візиту розпочато процес підготовки відповідних документів для складання двосторонніх угод та початку реалізації практичних етапів співпраці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: