fbpx

У Франківську оштрафували працівника СБУ, якого поблизу "Надії" спіймали п'яним на службовому авто

Суспільство 10:01, 16.05, 2018

Івано-Франківський міський суд виніс постанову у справі працівника СБУ, який у позаробочий час використовував службовий автомобіль для власних потреб.

Випадок стався 15 грудня 2017 року. Працівники патрульної поліції зупинили автомобіль Chevrolet Nubira, який виїжджав з парковки готелю “Надія”. Водій керував машиною в стані алкогольного сп’яніння. Виявилося, що це працівник СБУ на службовому автомобілі. Приїхав до готелю в приватних справах.

1 лютого 2018 року за цим фактом військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ст. 410 ч. 3 КК України (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем). 28 березня кримінальне провадження закрили за відсутністю ознак кримінального правопорушення.

Однак у діях працівника СБУ були ознаки адмінправопорушення за ст. 172-13 ч. 2 КУпАП (зловживання військовою особою службовим становищем).

Так, обвинувачений старшина проходив військову службу за контрактом в управлінні СБУ на посаді водія 3 класу. Згідно з наказом голови СБУ від 2013 року дозвіл на виїзд службового транспорту у позаробочий час надає начальник ввіреного Управління СБ України.

Однак 15 грудня старшина о 19  год. без будь-яких наказів та вказівок керівництва самовільно виїхав на  службовому автомобілі до готелю “Надія”.

О 23:30 його зупинили працівники патрульної поліції при виїзді з парковки. Водій був у стані алкогольного сп’яніння. На нього склали протокол за керування машиною в нетверзому стані.

Ця інформація підтверджується висновками службового розслідування від 16 січня 2018 року та поясненнями старшини.

У суді працівник СБУ визнав свою вину у зловживанні службовим становищем. Суд визнав його винним та оштрафував на 2465 гривень.

У прес-службі ГУ СБУ в Івано-Франківській області сьогодні повідомили, що оштрафованого працівника звільнили з роботи. 

 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: