fbpx

Податківці позбавили ліцензій 11 торгових закладів за продаж алкоголю неповнолітнім

Суспільство 15:14, 12.09, 2017

За порушення у сфері торгівлі алкоголем та тютюном податківці Івано-Франківщини нарахували 1,6 млн гривень штрафів та анулювали 11 ліцензій.

Від початку року працівники фіскальної служби вже провели більш як 200 перевірок підприємців, які торгують алкоголем і тютюном. Результати показали 142 порушення, за які підприємці зобов’язані виплатити штрафи загальною сумою 1,6 млн грн, повідомили в головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Найбільш поширеними зловживаннями виявилися:

  • торгівля алкоголем за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін – 66 випадків;
  • зберігання (реалізації) алкоголю без акцизів – 7 випадків;
  • торгівля сигаретами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін – 15 випадків;
  • роздрібна торгівля без ліцензії – 9 випадків;
  • продаж алкоголю на розлив для споживання на місці у відділі магазину, який не має статусу закладу громадського харчування – 14 випадків.

За результатами цих же перевірок податківці анулювали 11 ліцензій на право продажу алкоголю та тютюну за збування їх неповнолітнім.

На 1 вересня підприємці, які торгують на Франківщині, отримали 6519 ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, 3685 – на алкоголь та 2834 – тютюнові вироби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: