fbpx

Податківці Запорізької та Одеської областей відсвяткували Різдво на Прикарпатті

Суспільство 07:17, 13.01, 2015

Майже 150 працівників фіскальних органів Запорізької та Одеської областей відсвяткували Різдво Христове в автентичних традиціях Прикарпаття.

Податківці взяли участь в різдвяних богослужіннях у храмах, відвідали історичні музеї та культурні пам'ятки області.

Візит відбувся на запрошення колег з Івано-Франківська та за сприяння Голови Центральної Ради Всеукраїнської професійної спілки працівників органів державної фіскальної служби Олександра Кислиці. Такі заходи проводяться четвертий рік поспіль. У минулому році Прикарпаття відвідали податківці з Волинської області та з АР Крим.  

Як відзначає Володимир Сірецький, Голова Ради Івано-Франківської обласної організації профспілки органів державної фіскальної служби області, основною метою відвідин Прикарпатського краю є ознайомлення гостей із місцевими звичаями та традиціями. "Ми повинні засвідчити єдність українців, волю до цілісності держави та довести усім, що Схід і Захід – разом. Це єдина країна і єдиний народ!" – сказав він.

Для більшості гостей це перша поїздка на Західну Україну, тому вони приємно вражені гостинністю місцевих жителів, їхнім дбайливим відношенням до культурної спадщини України. Не менше захоплення у податківців викликала й мальовнича природа Карпат.

Як подяку за гостинність прикарпатці отримали подарунок від запорізьких податківців  декоративну писанку Владислава Іотова, сина працівниці Бердянської об’єднаної податкової інспекції. Твір декоративно-прикладного мистецтва "Квітуча писанка" разом з віршем, який написав Владислав,  податківці планують передати до колекції коломийського Музею писанкового розпису.

Квітуча писанка

Я писанка – красуня,

Вся в рисках і квітках.

Красу митців несу я,

Їх славлячи в віках.

Щоби моїм убранством

Втішалися малі,

Мене кладуть на свято

На пишному столі.

Без мене наше свято

Не буде тим, чим є,

Бо писанка багато

Всім радості дає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: